home-page

Algemeen

Samen met Aquafin slaan we de handen in elkaar om de dorpskern veiliger en aantrekkelijker te maken. Dat doen we door het wegdek te vernieuwen en ook aandacht te geven aan fietsers en wandelaars met veilige fiets- en wandelpaden. Tegelijk vernieuwen we de riolering die aan vervanging toe is. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Branstsedreef/Galgenbergstraat en het kruispunt met de Dulftstraat/Absveldstraat. 

De start van de werken is voorzien voor eind november 2023. De werken verlopen in 4 fasen: 

  1. Fase 1: Dulft - Colruyt
  2. Fase 2: Colruyt - Bareldreef (exclusief kruispunt)
  3. Fase 3: Bareldreef - Boskant (exclusief kruispunt)
  4. Fase 4: Boskant - Branstsedreef (exclusief kruispunt)
Vergunningstraject

Zowel het rioleringsproject als de daarop aansluitende heraanleg van de bovenbouw zijn omgevingsvergunningsplichtige handelingen. De omgevingsvergunningsaanvraag wordt momenteel voorbereid door studiebureau Tractebel. 
Na de ontvankelijk en volledig verklaring van het dossier, loopt de omgevingsvergunningsprocedure. Hierbij wordt een openbaar onderzoek gevoerd waarbij alle belanghebbenden de kans hebben om de plannen en de inhoud van de aanvraag te consulteren.

Om je al wat beter voor te kunnen stellen hoe de Sint-Amandsesteenweg eruit zal zien, maakten we deze artist impressions:

Sint-Amandsesteenweg ter hoogte van Colruyt

Kruispunt Sint-Amandsesteenweg x Bareldreef

Kruispunt Boskant x Sint-Amandsesteenweg x Grootheide