home-page

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer kan ik hinder ondervinden op de Sint-Amandsesteenweg?

De aannemer start op maandag 6 november met het plaatsen van de nieuwe kerkhofmuur. De effectieve werken die in fase 1 van dit project plaatsvinden, starten op maandag 27 november. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken aangepakt in vier fases. We delen de steenweg op in vier stukken die elk afzonderlijk aangepakt worden. Belangrijk om weten is dat een fase volledig afgewerkt wordt en daarna onmiddellijk in gebruik genomen wordt vooraleer de volgende fase kan starten. 

Het is mogelijk dat je tijdens bepaalde periodes je woning niet kunt bereiken met de wagen. Als dat het geval is, word je verwittigd door de aannemer zodat je tijdig op de hoogte bent.

Hoe lang duren de werken?

De werken verlopen in vier fases: 

  • Fase 1: eind november '23 tot april '24
  • Fase 2: april '24 tot september '24
  • Fase 3: september '24 tot november '24
  • Fase 4: november '24 tot maart '25

Kan ik de ondernemingen op de Sint-Amandsesteeweg bereiken tijdens de werken?

De werken verlopen in verschillende fases. Van zodra er werken in de buurt van een winkel gebeuren, vind je daar via deze link informatie over. 

Hoe bereik ik het centrum? 

Het centrum blijft steeds bereikbaar, al kan je er niet via de Sint-Amandsesteenweg geraken. Volg plaatselijk de omleiding om het centrum te bereiken. 

Hoe bereik ik cultuurcentrum Ter Dilft?

Cultuurcentrum Ter Dilft blijft steeds bereikbaar via de grote parking met ingang aan de Absveldstraat. 

Blijft het kerkhof bereikbaar?

De ingang van het kerkhof is definitief verplaatst van de Sint-Amandsesteenweg naar de Guil. Deze blijft tijdens alle fases bereikbaar via de tijdelijke doorsteek langs de Dulftstraat.

Wat met fietsers en voetgangers?

Afhankelijk van het moment in het project zullen de zachte weggebruikers geen toegang hebben tot de steenweg. Er wordt dan ook steeds een aparte omleiding voor hen voorzien.  

Ik neem de bus op de Sint-Amandsesteenweg. Kan ik problemen ondervinden? 

Hou rekening met omleidingen en aangepaste rijtijden van de lijnen 257, 25 en 938 (flexbus). Up-to-date info over je rit vind je op www.delijn.be of via de app van De Lijn. 
Opgelet: op marktdagen en tijdens evenementen in het centrum volgt de omleiding een andere route: Sint-Amandsesteenweg - Barelveldweg - Barelstraat - Breevenstraat. 

Mijn kind gaat naar school op de Sint-Amandsesteenweg. Wat nu? 

Om ervoor te zorgen dat kinderen veiliger op school geraken, beslisten we samen met de schooldirecties om de ingangen te verplaatsen. Leerlingen van 't Hinkelpad gaan de school binnen via de Barelveldweg, leerlingen van de Sint-Bernardusschool doen dat via de Grootheide.