home-page

Veilige fiets- en wandelpaden

De veiligheid van fietsers en voetgangers is één van de belangrijkste overwegingen bij de heraanleg van de steenweg. Daarom zorgen we voor een aantal nieuwe ingrepen. Het brede dubbelrichtingsfietspad over het hele traject zal veiliger zijn dan het huidige. Hiervoor werd de kerkhofmuur afgebroken en schuift de nieuwe muur een stuk naar achter. 

Het kruispunt aan de Dulft krijgt een apart verkeerslicht voor fietsers en voetgangers, wat de oversteek heel wat veiliger maakt. Aan het kruispunt met de Boskant en de Grootheide worden ook aparte oproepknoppen voorzien met een sturend effect voor kruisend verkeer bij het oversteken. Aan de woningzijde komt er naast het fietspad een voetpad van anderhalve meter breed. Het voetpad wordt aangelegd op dezelfde afwerkhoogte als het fietspad. 

Tussen het fietspad en de rijweg voorzien we een veiligheidsstrook. Daar komt lage beplanting die de zachte weggebruikers extra bescherming biedt. 

De veiligheid van fietsers en voetgangers staat heel hoog in dit project. Daarom pakken we de oncomfortabele fiets- en voetpaden aan en zorgen ervoor dat ze breder en veiliger worden. Hiervoor moesten we een aantal ingrijpende beslisingen nemen.