Deel op facebook

De vernieuwde Kasteeldreef

In het voorjaar van 2022 starten we met de heraanleg van de Kasteeldreef. We willen dat jouw bezoek aan het kasteel van Marnix van Sint-Aldegonde al begint van zodra je voet zet in de dreef. We veranderen daarom de huidige en lastig te onderhouden ondergrond naar een mooie, meer duurzame verharding. Er wordt gewerkt met een duurzaam profiel met een dubbel rijspoor van stevig beton, met daartussen een middenstrip van Belgische kasseien met open grasvoeg: éénvoudig en duurzaam.

In het midden wordt de kassei (historisch) tonrond gelegd. Dit is het sterkste legverband voor natuursteen. Het regenwater vloeit zo op natuurlijke wijze naar de aanliggende grachten. De vereiste fundering wordt naast haar draagkracht ook getoetst aan waterdoorlatendheid en bestaat uit een open structuur die de bomen ten goede komt.

Het wegprofiel wordt stevig genoeg voor bezoekende autocars en landbouwvoertuigen. Op korte tussenafstand plaatsen we zitbanken in de berm voor wandelaars.

De uitwijkstrook voor voetgangers wordt zacht aangelegd met geel dolomietgrind. Zo kunnen voetgangers, ruiters en fietsers het kasteeldomein aangenaam en vlot bereiken. 

Voor de heraanleg van de dreef wordt in de funderingen van de verharde bermen zo veel mogelijk bestaand grindmateriaal gebruikt.

De werken starten in mei 2022. Eerst wordt het private gedeelte van de dreef aangelegd, in september het publieke deel. Het einde van de werken wordt geschat op oktober/november 2022.


                                                                                                                                Copyright: Stramien cv

                                                                                                                                                     Copyright: Stramien cv 


                                                                                                                                                    Copyright: Stramien cv

Deel op facebook