Deel op facebook

De kasteeldreef is klaar

15-12-2022

De kasteeldreef is klaar. En of we blij zijn met het resultaat! Door de heraanleg van de weg ontraden we er het autoverkeer en zetten we wandelaars en fietsers op de eerste plaats. Een vijftal zitbanken, twintig nieuwe bomen, paaltjes met vlaskoord en vooral de tienduizenden pas geplante boshyacinten maken er het er, zeker in de lente, gezellig toeven.© Stramien architectuur & ruimte cv

Er moeten nog kleine zaken afgewerkt worden en enkele stukken beton moeten nog uitdrogen. Ook hoogspanningsnetbeheerder Elia voert nog werken uit en daarom kan gemotoriseerd verkeer de dreef voorlopig niet in. Voetgangers en fietsers kunnen wel al genieten van de vernieuwde kasteeldreef.© Stramien architectuur & ruimte cv

Omwille van hoge energie- en materiaalkosten wordt de bouw van de panoramatoren tijdelijk uitgesteld.

Volgend jaar starten we met een volgende fase in het project: de heraanleg van de Kasteelstraat. Het gaat hier om het stukje van aan de Rijkenhoek tot aan het begin van de dreef. Daar merkten we op dat parkeren het voornaamste probleem vormt. Ouders die hun kinderen naar Kabouterland brengen, mensen die naar spoed gaan of leveringen voor het ziekenhuis en ambulances moeten steeds een vlotte doorgang hebben. Daarom maakten we met het ziekenhuis een overeenkomst om de private doktersparkings om te vormen naar 15 publieke parkeerplaatsen. Achter deze parkeerplaatsen wordt een voetpad gelegd zodat kinderen en ouders veilig Kabouterland kunnen bereiken. Ook langs de zijde van het ziekenhuis voorzien we extra parkeerplaatsen voor de spoed met een afzetzone ter hoogte van de ingang.
Ter hoogte van de dreef voorzien we een klein keerpunt zodat wagens vlot kunnen draaien. Op die manier wordt de straat mooi vervlochten met de dreef.

Meer nieuws & activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.

Schrijf je in

Van kerk tot kasteel: informatietraject

Informatietraject rond de werken voor de heraanleg van de Kasteeldreef en Kasteelstraat. De timing van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene factoren en weersomstandigheden.