Deel op facebook

Veelgestelde vragen

Kan ik na de heraanleg nog rustig wandelen en fietsen in de dreef?

Heel wat wandelaars en fietsers nemen de Kasteeldreef mee in hun wandel- of fietsroute. Ze kunnen rustig en ongestoord vertoeven in de dreef. We willen dat fietsers en wandelaars de hoofdgebruikers van de dreef blijven, ook al wordt het kasteel van Marnix van Sint-Aldegonde opengesteld voor een breder publiek. Hier wordt rekening mee gehouden in het ontwerp door verbrede kasseistroken te voorzien.

De toegang voor sporadisch bestemmingsverkeer blijft ook verzekerd voor laden en lossen, landbouwvoertuigen, bewoners en medewerkers, andersvaliden en toerbussen.

Wat met de bomen in de Kasteeldreef?

We willen de bomen in de dreef en op het kasteeldomein zo veel mogelijk behouden. Daarom namen we een boomverzorger onder de arm die de gezondheidstoestand van alle bomen naging. Na zijn controle deed hij heel wat aanbevelingen met betrekking tot de bovengrondse en ondergrondse delen van de bomen. Enkele zieke bomen worden vervangen door nieuwe exemplaren. Op die manier zorgen we ervoor dat de bomen na de aanleg meer ruimte hebben om gezonder te worden.
Ook tijdens de werkzaamheden nemen we uitzonderlijke beschermingsmaatregelen en blijven we de bomen goed monitoren. Zo werken we bij de uitgraving van de dreef met speciale machines die de wortels zo min mogelijk beschadigen. 

Hoe bereik ik het ziekenhuis en Kabouterland?

Je kan het ziekenhuis en Kabouterland gewoon bereiken. Pas bij de start van fase 3 kan je er hinder ondervinden. Meer info over deze hinder lees je op dit platform of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je meteen verwittigd. 

Deel op facebook