home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Start werken fase 2

Op woensdag 3 april starten de werken aan fase 2 van de Sint-Amandsesteenweg. Om 9 uur worden beide zijden van de Sint-Amandsesteenweg afgesloten. Enerzijds net voorbij de in- en uitrit van parking Colruyt, anderzijds net voor het kruispunt met de Bareldreef. De werken in deze fase zullen vermoedelijk duren tot aan het zomerverlof in juli. Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer).

Werken zorgen voor hinder

Overal waar wordt gewerkt, is er hinder. Samen met de aannemer doen we er alles aan om de hinder te beperken. Daarvoor nemen we verschillende minderhindermaatregelen.

Bereikbaarheid

  • De handelszaken in fase 1 zijn opnieuw bereikbaar vanuit richting centrum.
  • De Barelveldweg wordt aan beide zijden van de Sint-Amandsesteenweg afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Als bewoner kan je te voet of met je fiets aan de hand je woning bereiken. Uitzonderlijk kan dat eens niet lukken door specifieke werkzaamheden. 

Omleidingen

Er worden 2 omleidingen voorzien voor doorgaand verkeer:

  • Omleiding ‘west’: Grootheide – Brandheide – Kloosterstraat
  • Omleiding ‘oost’: Bareldreef – Barelstraat – Breevenstraat

Tijdens de omleiding geldt een parkeerverbod in de Brandheide, het zuidelijke deel van de Grootheide en een deel van de Kloosterstraat. Denk eraan om de randparkings te gebruiken om je eigen wagen te parkeren. In de Barelveldweg, tussen Sint-Amandsesteenweg en Bareldreef, wordt er tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd voor de ontsluiting van de omliggende straten. Voor voetgangers en fietsers is er een omleiding voorzien via Grootheide/Kloosterstraat.

Deel op facebook
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta