home-page

Start werken fase 2

22-03-2024

Op woensdag 3 april starten de werken aan fase 2 van de Sint-Amandsesteenweg. Om 9 uur worden beide zijden van de Sint-Amandsesteenweg afgesloten. Enerzijds net voorbij de in- en uitrit van parking Colruyt, anderzijds net voor het kruispunt met de Bareldreef. De werken in deze fase zullen vermoedelijk duren tot aan het zomerverlof in juli. Deze planning is louter informatief en kan veranderen door onvoorziene omstandigheden (o.a. slecht weer).

Werken zorgen voor hinder

Overal waar wordt gewerkt, is er hinder. Samen met de aannemer doen we er alles aan om de hinder te beperken. Daarvoor nemen we verschillende minderhindermaatregelen.

Bereikbaarheid De handelszaken in fase 1 zijn opnieuw bereikbaar vanuit richting centrum. De Barelveldweg wordt aan beide zijden van de Sint-Amandsesteenweg afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Als bewoner kan je te voet of met je fiets aan de hand je woning bereiken. Uitzonderlijk kan dat eens niet lukken door specifieke werkzaamheden.  Omleidingen

Er worden 2 omleidingen voorzien voor doorgaand verkeer:

Omleiding ‘west’: Grootheide – Brandheide – Kloosterstraat Omleiding ‘oost’: Bareldreef – Barelstraat – Breevenstraat

Tijdens de omleiding geldt een parkeerverbod in de Brandheide, het zuidelijke deel van de Grootheide en een deel van de Kloosterstraat. Denk eraan om de randparkings te gebruiken om je eigen wagen te parkeren. In de Barelveldweg, tussen Sint-Amandsesteenweg en Bareldreef, wordt er tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd voor de ontsluiting van de omliggende straten. Voor voetgangers en fietsers is er een omleiding voorzien via Grootheide/Kloosterstraat.

Meer nieuws & activiteiten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf automatisch op de hoogte.

Schrijf je in

Steenweg gestript: informatietraject

Informatietraject rond de werken voor de heraanleg van de Sint-Amandsesteenweg. De timing van de werken is onder voorbehoud van onvoorziene factoren en weersomstandigheden. Je leest onderstaande tijdslijn telkens van boven naar onder.

Infomarkt 1

Afwerking voorontwerp, procedureperiode en studie

Start voorbereidende werken

Afleveren vergunning voor heraanleg

Infomarkt 2

Indienen vergunning

Aanbesteding voor rioleringswerken en bovenbouw

Fase 1: Dulft – Colruyt

Fase 2: Colruyt – Bareldreef

Fase 3: Bareldreef – Boskant

Fase 4: Boskant – Branstsedreef

Start werken riolering en bovenbouw