Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Zoek mee naar een naam voor de erfgoedwandeling in Mariekerke! 

We hebben jouw hulp nodig voor een originele naam voor deze erfgoedwandeling. Laat dus jouw creativiteit de vrije loop en stuur ons voor 30 september 2024 een leuke naam voor deze wandeling.
Heb jij een leuk idee? Aarzel niet om het met ons en de rest van Bornem te delen.

9
0
Geef zelf je idee

Deze ideeën werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
DE GRIEND OF HAM WANDELING

Een griend of ham is een vochtig stuk land, vaak buitendijks gelegen aan een rivier. Het wordt gebruikt voor het telen van griendhout, meestal wilg. Grienden werden tot ca 1960 op grote schaal geëxploiteerd, daarna nam de vraag naar griendhout sterk af zodat veel grienden niet meer werden onderhouden. Soms kregen ze de status van natuurgebied. 

Wegens de mogelijkheid tot het verbouwen van biobrandstof staan ze sinds 2010 weer in de belangstelling.

Info: wikipedia

Ivo D.
0 0
lees meer
De Jolle

Een wandeling vol "Jolijt" voor groot en klein. Die eindigt aan de prachtige JOL. De Jol verwijst dan ook naar de veelgebruikte boot van de Mariekerkse scheldevissers op onze prachtige Schelde. 

Anja V.
0 0
lees meer
Palingskruis

Paling is de bekendste vis in het dorp. Tevens is een paling flexibel en wringt zich in alle richtingen. Het kruis geeft de richtingen aan welke de wandelaars dienen te volgen.

Luc P.
0 0
lees meer
Lange Sooi achterna

"Lange Sooi" is de naam van de reus van Mariekerke. Reuzen spreken tot de verbeelding van jong en oud en zijn zeer toegankelijk als medium om door te dringen tot de schat aan historische informatie die kan ontdekt worden naar ieders bestwil en vermogen.  Bovendien was "Lange Sooi" visser en ook mijnmeester in Mariekerke volgens de geschiedschrijving.  Lange Sooi kan urenlang vertellen hoe de vissersfamilies in Mariekerke leefden volgens de natuur en de wetmatigheden van eb en vloed. Het water waar ze zo van hielden bracht geluk en tegenslag, rijkdom en armoede, vreugde en verdriet. Doorheen dit alles verbond het de mensen die er leefden. Anno 2024 zou langesooimariekerke.be een informatiestroom kunnen worden waarin iedereen naar believen mag vissen. Er kunnen weetjes samengebracht worden met tekeningen en foto's rond het thema. Kleine vishapjes maken één grote vispan. Sooi kent ook veel liedjes die men vroeger zong bij het wachten op een rijke vangst. Hoor je hem zingen? Ik wel. 

Wim V.
0 0
lees meer
In het spoor van Visser Victor

Het verwijst naar het vissersmannetje en het vissersverleden van Mariekerke. 

Lis V.
0 0
lees meer
Zeemeerminwandeling

Op vlag Mariekerke staat een zeemeermin 

Kristel P.
0 0
lees meer
Gladde paling wandeling 

Verwijzing naar het vissersdorpje Mariekerke en het ver bekende paling festival en vis en folklore. 

Cagney H.
0 0
lees meer
Mariekes wandeling

Is kort & speels & sympathiek - verwijst evident naar Mariekerke (slechts 3 letterjes weggelaten) - kan vast wel gelinkt worden aan het vissersverleden (jonge visverkoopster, allesbehalve een 'viswijf' ;-) )  - mits audio ondersteuning kan ze ook gidsen 

Wim V.
0 0
lees meer
Mariekerke op z'n mooist, wandeling door heden en verleden

Deze naam omvat meer dan alleen maar de visserij of de paling. Je wandelt vandaag door het heden om het verleden te leren kennen.

Marleen B.
0 0
lees meer