Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Rijk vissersverleden

De aanleg van de erfgoedwandeling kadert in de missie van de Vlaamse Landmaatschappij om de rijke geschiedenis van lokale gemeenten in Vlaanderen extra in de verf te zetten.
Drie jaar geleden realiseerde de organisatie bijvoorbeeld al een erfgoedwandeling in Zichem, waarbij wandelaars worden ondergedompeld in de wereld van de Witte van Zichem.

Voor Mariekerke had de Vlaamse Landmaatschappij een gelijkaardig plan in gedachten om het vissersverleden van het dorpje terug tot leven te wekken. Tot nog geen eeuw geleden waren er in het dorp verschillende vissersfamilies en haringrokerijen terug te vinden. De sporen van dit verleden zijn nu bijna volledig uit het straatbeeld verdwenen, en daar hoopt de Vlaamse Landmaatschappij met de aanleg van de wandeling verandering in te brengen. 
Jong en oud zal er al wandelend iets bijleren over de visserij en visverwerking in het dorpje. Daarnaast kunnen kinderen de visvangst en -verwerking ook zelf ervaren, door bijvoorbeeld door een levensechte fuik te kruipen of omhoog te klimmen in een haringrokerij. 

   

Deel op facebook
Deel op twitter